Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

δημοκρατία.. μυστική;

..τι είδους δημοκρατία είναι αυτή;.. τι νομιμότητα έχει μια ψηφοφορία που δεν ενημερώνει τους ψηφοφόρους για την αληθινή κατάσταση;.. έχει εφαρμοστεί ποτέ τελικά η δημοκρατία;.. είμαστε εμείς οι έλληνες το πρόβλημα;.. και δεν είναι αυτοί που ουσιαστικά μας δημιούργησαν.. καθ'ομείωσήν τους;.. είναι δημοκρατία να καλούνται οι λαοί να ψηφίσουν "αντιπροσώπους".. μεταξύ συγκεκριμένων αντιπροσώπων των τραπεζών;.. αυτοί οι λαοί.. υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσουν;.. να δούν τη δική τους ανηθικότητα αντί να ακολουθούν θεωρίες τραπεζικών οικονομολόγων δημοσιογράφων και πολιτικάντηδων.. που καταδεικνύουν την ελλάδα σαν το πρόβλημα του πλανήτη;.. μήπως κι εμείς πρέπει να σταματήσουμε να δεχόμεθα μοιρολατρικά τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου;.. μήπως αυτοί οι 1000-1500 που συμμετέχουν στις συζητήσεις στο σύνταγμα.. πρέπει να γίνουν παράδειγμα;.. μήπως είναι ώρα να δημιουργηθούν τέτοιοι πυρήνες παντού;.. μήπως να εμπλακούν και στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων.. σίτισης στέγασης υγείας και παιδείας.. του ευρύτερου κύκλου των εμπλεκομένων;.. μήπως θα μπορούσαμε να δείξουμε ότι γίνεται να επιβιώσουμε και με έναν άλλο τρόπο;..
μπα..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί κάτω εφαρμόζουν τη δημοκρατία. Όσο περισσότεροι το κάνουμε στη ζωή μας αυτό, με την οικογένεια πρώτα, με τους φίλους και στη δουλειά μας, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους.
Γιατί έχει χάσει το δρόμο της η Δημοκρατία ή μάλλον εμείς την κοιτάμε από καθρέφτη που παραμορφώνει.
Πόσο εύοκλο είναι να κάνει κανείς πράξη στη ζωή του τη Δημοκρατία; Αυτό είναι το πρώτο που πρεέπι να πετύχουμε. Τα άλλα είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνουν.

Φιλιά!

koulpa είπε...

AnD μου
τι να πω.. προφανώς συμφωνώ.. :) :)
ξεκίνησα αυτό το μπλογκ για να γράφω ότι μου κατέβει.. χωρίς να ασχολούμαι με το σχολιασμό.. αλλά τελικά.. δυστάζω να κάνω νέο ποστ χωρίς ουτε ένα σχόλιο.. είναι η επικοινωνία μέσω των σχολίων που με κρατά εδώ.. τώρα μπορώ να κάνω νέο ποστ.. :) :)
καλησπερούδιαααα :) :)